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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Cerrados. |
Data corrente: |
01/02/2008 |
Data da última atualização: |
01/02/2008 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
OLIVEIRA-FILHO, E. C.; MUNIZ, D. H. F.; RAMOS, F. R.; MONNERAT, R. G. |
Afiliação: |
Eduardo Cyrino Oliveira-Filho, CPAC; D. H. F. Muniz; F. R. Ramos; R. G. Monnerat. |
Título: |
Avaliação do efeito agudo de inseticidas bacterianos sobre caramujos da espécie Biomphalaria glabrata. |
Ano de publicação: |
2007 |
Fonte/Imprenta: |
In: SIMPÓSIO DE CONTROLE BIOLÓGICO, 10., 2007, Brasília, DF. Inovar para preservar a vida. Resumos. Brasília, DF: Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia, 2007. 1 CD-ROM. |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Toxicidade. |
Thesagro: |
Bactéria; Caramujo. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 00669naa a2200181 a 4500 001 1556418 005 2008-02-01 008 2007 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aOLIVEIRA-FILHO, E. C. 245 $aAvaliação do efeito agudo de inseticidas bacterianos sobre caramujos da espécie Biomphalaria glabrata. 260 $c2007 650 $aBactéria 650 $aCaramujo 653 $aToxicidade 700 1 $aMUNIZ, D. H. F. 700 1 $aRAMOS, F. R. 700 1 $aMONNERAT, R. G. 773 $tIn: SIMPÓSIO DE CONTROLE BIOLÓGICO, 10., 2007, Brasília, DF. Inovar para preservar a vida. Resumos. Brasília, DF: Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia, 2007. 1 CD-ROM.
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Registro original: |
Embrapa Cerrados (CPAC) |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
03/05/2022 |
Data da última atualização: |
20/12/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
PELEGRINE, D. H.; SILVA, F. C. D.; GASPARETTO, C. A. |
Afiliação: |
D.H. PELEGRINE, UNICAMP; FERNANDO CASCARDO DA SILVA, CTAA; C. A. GASPARETTO, UNICAMP. |
Título: |
Rheological behavior of pineapple and mango pulps. |
Ano de publicação: |
2002 |
Fonte/Imprenta: |
LWT. Food Science And Technology, v. 35, n. 8, p. 645–648, 2002. |
DOI: |
https://doi.org/10.1006/fstl.2002.0920 |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Lebensm.-Wiss. u.-Technol. |
Conteúdo: |
The rheological behavior of whole and centrifuged mango (Mang? ?fera indica L.var.Keitt) and pineapple ( Ananas comusus L.merr var Pe ?rola) pulps was analysed at 30 1C, in a rotational viscometer Haake Rotovisco RV-20.The experiments were conducted with measuring system of 45 mm diameter parallel plates (PQ45) with gap of 0.5 mm, at shear rates up to 874 sl .The rheograms were fitted with Casson, Ostwald-of-Waelle and Mizrahi?Berk (M?B) models.The Brix of pineapple and mango pulps were 16.6 and 13.3 1Brix, respectively, and the insoluble solids content was 0.108 g/kg for mango and 0.054 g/kg for pineapple. The best adjustmentwas obtained with M?B model.It was observed that the pulps presented pseudoplastic behavior, and the suspended solids had great influence on the consistency index. |
Palavras-Chave: |
Reologia. |
Thesagro: |
Abacaxi; Manga; Polpa; Propriedade Reológica; Tecnologia de Alimento. |
Thesaurus NAL: |
Food technology; Mango pulp; Pineapples; Rheology. |
Categoria do assunto: |
Q Alimentos e Nutrição Humana |
Marc: |
LEADER 01614naa a2200289 a 4500 001 2142606 005 2022-12-20 008 2002 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.1006/fstl.2002.0920$2DOI 100 1 $aPELEGRINE, D. H. 245 $aRheological behavior of pineapple and mango pulps.$h[electronic resource] 260 $c2002 500 $aLebensm.-Wiss. u.-Technol. 520 $aThe rheological behavior of whole and centrifuged mango (Mang? ?fera indica L.var.Keitt) and pineapple ( Ananas comusus L.merr var Pe ?rola) pulps was analysed at 30 1C, in a rotational viscometer Haake Rotovisco RV-20.The experiments were conducted with measuring system of 45 mm diameter parallel plates (PQ45) with gap of 0.5 mm, at shear rates up to 874 sl .The rheograms were fitted with Casson, Ostwald-of-Waelle and Mizrahi?Berk (M?B) models.The Brix of pineapple and mango pulps were 16.6 and 13.3 1Brix, respectively, and the insoluble solids content was 0.108 g/kg for mango and 0.054 g/kg for pineapple. The best adjustmentwas obtained with M?B model.It was observed that the pulps presented pseudoplastic behavior, and the suspended solids had great influence on the consistency index. 650 $aFood technology 650 $aMango pulp 650 $aPineapples 650 $aRheology 650 $aAbacaxi 650 $aManga 650 $aPolpa 650 $aPropriedade Reológica 650 $aTecnologia de Alimento 653 $aReologia 700 1 $aSILVA, F. C. D. 700 1 $aGASPARETTO, C. A. 773 $tLWT. Food Science And Technology$gv. 35, n. 8, p. 645–648, 2002.
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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